Friday, January 2, 2015

Grilled Ciken Chop wif Black paper Souce






Assalamualaikum...





Haluuu...





Yeayyy makan ciken lagi...hehe sape x suke makan ciken rugi woo, resepi grilled ciken ni sama je dgn yg entry lepas. Kalau nak resepi grilled ciken chop ni ade kt sini . Kali ni try buat Black paper source plak. Makan dengan black paper baru rasa hangat² sikit badan. Sesuai la buat masa sekarang, Osaka skarang tengah winter, tadi nampak salji halus, mcm ais ABC . Excited tengok salji...hehe 1st tyme tengok kannn..

Black paper source ni amik resepi kat kongsi resepi dari HomeKreation. Best, x yah nak beli yang kt kedai tu sebab yg kt kedai tu xde rasa cinta..hehe yg masak sendiri ni penuh dengan rasa cinta tau..ngeee da start merepek.



Bahan - Bahan :

2sb Olive Oil
2 ulas Bawang putih - cincang
½ biji Bawang Besar - cincang
2sb Butter
2sb Tepung Gandum
125ml Susu Segar + 125 ml Air
1 Kiub Ayam
2sb Lada Hitam - di kisar kasar
1sb Kicap Pekat
Garam



Cara - Cara :

1.     Panaskan olive oil kemudian tumis bwg putih sehingga wangi. Masukkan bwg besar dan goreng sehingga keperangan sedikit. Blend sehingga menjadi pes.

2.     Panaskan butter, masukkan tepung & kacau cepat sehingga sebati. Masukkan susu perlahan2 sambil di kacau sehingga licin. Bila mendidih, masukkan kiub ayam, pes bwg goreng tadi, lada, kicap dan garam. Masak mengikut kepekatan yg kite suke, campurkan air jika perlu.

3.     Hidangkan dgn grilled ciken atau stik daging.


Ciappp...









Makan sambil tengok cite Detective Conan.




Bye²...

No comments:

Post a Comment