Sunday, January 31, 2016

Twice-Baked Potatoes











Assalamualaikum...





Haluuu...





Sape suka kentang angkat tangan...hehe actually aku tak suka kentang, kalau beli snake plate kt kepci tu mesti x abis mash potato tu, gravy die je licin..=) disebabkan ada org yg suke sgt makan kentang so kita masak la jugak kentang ni. Nama die twice baked potatoes sebab kentang ni kita kena bakor 2 kali. Ni sangat sesuai mkn tyme² winter mcm skrg ni.Makan panas² syokkk..






Bahan - Bahan :

4 Biji Kentang
2-4 sb Butter
1/2 cup Cheddar Cheese
Garam
Susu Segar
Blackpaper Powder
Olive Oil
Oregano





Cara - Cara :

1.     Cuci kentang bersih² then keringkan dengan kitchen paper. Lumurkan kentang dengan olive oil then bakar dalam oven selama 1 jam pada suhu 200 celcius.

2.     Bila kentang da masak potong kentang macam cup. 1 bahagian kecik & 1 bahagian lagi besar. Sori lupa nak snap pic. keluarkan isi kentang, makesure kulit kentang tu still ada isi sikit²  nak mengelakkan dia pecah masa kita bakar nanti. Senang cite, buat macam mangkuk dengan kentang tu.

3.     Isi kentang yang telah dikeluarkan tu kita mashkan masukkan butter, susu segar sikit, garam & black paper. Macam nak buat mash potato tu. Masukkan cheese & gaul hingga sebati.

4.     Masukkan mash potatoes tadi ke dalam mangkuk kentang yg kita buat tadi tu, taburkan oregano then bakar sekali lagi selama 15-20 minit. agak² cheese da cair tu ok la.




Ciap...






Bye²...

No comments:

Post a Comment